Aprašymas
Vartojimo rekomendacija: Aromatingas tahini yra neatsiejama humuso dalis. Taip pat tinka įvairiems padažams (prie makaronų ar keptų daržovių) bei saldiems patiekalams. Juoduoju tahini galima pagardinti kokteilius, sausainius bei pyragus.
Mes rekomenduojame panardinti į šią juodųjų sezamų pastą panardinti šviežas daržoves ar vaisius (agurkus, salierus, morkas, obuolius).
Sandariai užsukti dangtelį ir laikyti vėsioje bei sausoje vietoje, atokiau nuo saulės spindulių. Rekomenduojama sunaudoti per 3 mėnesius nuo atidarymo.
Sudedamosios dalys: Ekologiškos sezamo sėklos. Nepridėta cukrų!
100 g produkto energinė vertė: 2560 kJ / 612 kcal.
100 g produkto maistinė vertė: Riebalai 58 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 9 g; angliavandeniai 7 g, iš kurių cukrų 1 g; baltymai 18 g; druska <0,1 g; skaidulinės medžiagos 12 g; kalcis 975 mg (*RMV 122 %); kalis 825 mg (*RMV 41 %); magnis 110 mg (*RMV 29 %); geležis 8,8 mg (*RMV 63 %); selenas 49 µg (*RMV 89 %); vitaminas E 2,3 mg (*RMV 19 %); vitaminas K 14 µg (*RMV 19 %). RMV – referencinė maistinė vertė
Kilmės šalis: Indija. FI-EKO-201.
Grynasis kiekis: 400 g.
Ekologiškas tamsusis tahini yra baltymų ir kalcio šaltinis!
Baltymai:
- Svarbūs normaliai kaulų būklei palaikyti.
- Padeda auginti bei išsaugoti raumenų masę.
Kalcis:
- Svarbus normaliam kraujo krešėjimui.
- Svarbus nervų impulso perdavimui.
- Svarbus normaliam virškinimo fermentų veikimui.
- Svarbus normaliai raumenų veiklai.
- Svarbus normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai.
- Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi ir specializacijos procesuose.