Aprašymas
Žaliųjų miltelių mišiniui naudojami žalieji milteliai yra džiovinami šaldant, kad būtų užtikrintas augalų maistinių medžiagų išsaugojimas ir geriausias įsisavinimas.
Vartojimas: Pradėti nuo 0,5 arbatinio šaukštelio (3 g) ir palaipsniui paros normą galima padidinti iki 1 arbatinio šaukštelio (6 g). Sumaišyti su šiltu vandeniu arba sultimis ir gerti ryte. Šiuos miltelius galima naudoti kokteiliuose. FOODIN žalieji milteliai taip pat puikiai tinka neapdorotam kepimui, kad subalansuotų saldumynus. Kai kuriems iš pradžių žalių miltelių skonis gali pasirodyti per stiprus. Esant tokiai situacijai, rekomenduojama naudoti su rūgščiais citrusiniais vaisiais, pavyzdžiui, įlašinus lašelį rūgščių citrinų sulčių į žalią gėrimą. Riebalai taip pat užmaskuoja kartų skonį ir pagerina riebaluose tirpių junginių pasisavinimą, taigi galima šiuos miltelius su FOODIN alyvuogių aliejumi.
Laikyti kambario temperatūroje sandariai uždarius indelį.
Sudedamosios dalys: Kviečių želmėnys*, miežių želmenys*, špinatai*, spirulina*, lapiniai kopūstai Kale*, chlorela*, dilgėlės*. *ekologiška
100 g produkto energinė vertė: 1333 kJ / 319 kcal.
100 g produkto maistinė vertė: Riebalai 0,9 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0,4 g; angliavandeniai 27 g, iš kurių cukrų 0,7 g; baltymai 23,2 g; druska 0,03 g, skaidulinės medžiagos 26,7 g; vitaminas A 126690 µg (*RMW 1810 %); vitaminas B1 3,8 mg (*RMW 341 %); vitaminas B2 1,6 mg (*RMW 144 %); vitaminas B3 6,4 mg (*RMW 46 %); vitaminas B6 0,7 mg (*RMW 50 %); vitaminas B9 245,2 mg (*RMW 61 %); vitaminas C 172,8 mg (*RMW 230 %); vitaminas K 1160,4 mg (*RMW 1289 %); geležis 37,8 mg (*RMW 210 %); kalcis 950,9 mg (*RMW 95 %); magnis 343,1 mg (*RMW 107 %); kalis 4234,3 mg (*RMW 163 %); cinkas 7,8 mg (*RMW 98 %). *RMW – referencinė maistinė vertė
Gamybos šalis: Suomija. FI-EKO-201.
Kilmės šalys: EU ir ne EU.
Grynasis kiekis: 200 g.
Baltymai:
- Svarbūs normaliai kaulų būklei palaikyti.
- Padeda auginti bei išsaugoti raumenų masę.
Kalcis:
- Svarbus normaliam kraujo krešėjimui.
- Svarbus nervų impulso perdavimui.
- Svarbus normaliam virškinimo fermentų veikimui.
- Svarbus normaliai raumenų veiklai.
- Svarbus normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai.
- Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi ir specializacijos procesuose.
Geležis:
- Svarbi normaliai pažinimo funkcijai.
- Svarbi normaliai imuninės sistemos veiklai.
- Svarbi normaliai raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai ir hemoglobino susidarymui.
- Svarbi normaliam deguonies pernešimui organizme.
- Svarbi normaliai energinių medžiagų apykaitai.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Vitaminas B1 (tiaminas):
- Svarbus normaliai širdies veiklai.
- Svarbus normaliai nervų sistemos veiklai ir normaliai psichologinei būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai.
Vitaminas B2 (riboflavinas):
- Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
- Svarbus normaliai gleivinių ir odos bei raudonųjų kraujo kūnelių būklei palaikyti.
- Padeda išsaugoti normalų regėjimą ir svarbus normaliai geležies apykaitai.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai ir nervų sistemos veiklai.
Vitaminas B6 (piridoksinas):
- Svarbus normaliai raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai ir imuninės sistemos veiklai.
- Padeda reguliuoti hormonų aktyvumą.
- Svarbus normaliai homocisteino bei baltymų ir glikogeno apykaitai.
- Svarbus normaliai cisteino sintezei ir energinių medžiagų apykaitai.
- Svarbus normaliai nervų sistemos veiklai ir psichologinei būklei palaikyti.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
Vitaminas B9 (folio rūgštis):
- Padeda augti placentai nėštumo metu.
- Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Svarbus normaliai imuninės sistemos veiklai ir normaliai kraujodarai.
- Svarbus normaliai psichologinei būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai homocisteino apykaitai ir aminorūgščių sintezei.
Vitaminas C:
- Svarbus normaliam kolageno formavimui.
- Svarbus normaliai kraujagyslių, kaulų, kremzlių, dantenų, dantų ir odos funkcijoms.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai.
- Svarbus normaliai nervų sistemos veiklai ir psichologinei būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai imuninės sistemos veiklai.
- Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Padeda atstatyti redukuoto pavidalo vitaminą E.
- Gerina geležies absorbciją.
Vitaminas E:
- Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.