Aprašymas
Vartojimo rekomendacijos: Dribsniai tinka sriuboms ir padažams pagardinti, taip pat apibarstyti ant makaronų ar salotų. Maistingi mielių dribsniai suteikia maistui sūrio skonio ir sustiprina paties maisto skonį. Venkite per didelio kaitinimo, nes tai pablogina dribsnių maistinę vertę. Rekomenduojamas kiekis suaugusiam žmogui yra 1 – 5 valgomieji šaukštai (5 – 25 g) per parą.
Sudedamosios dalys: Maistinių mielių dribsniai.
100 g produkto energinė vertė: 1428 kJ / 341 kcal.
100 g produkto maistinė vertė: Riebalai 4,2 g, iš kurių sočiųjų 0,6 g; angliavandeniai 40,2 g, iš kurių cukrų 15,6 g; skaidulinės medžiagos 21,7 g; baltymai 46,4 g; druska 0,091 g; tiaminas 3,0 mg (*RMV 272,73 %); riboflavinas 6,0 mg (*RMV 428,57 %); niacinas 37,0 mg (*RMV 231,25 %); pantoteno rūgštis 10,0 mg (*RMV 166,67 %); folio rūgštis 1425 µg (*RMV 712,5 %). *RMV – referencinė maistinė vertė
Kilmės šalis: Suomija.
Grynasis kiekis: 150 g.
Baltymai:
- Svarbūs normaliai kaulų būklei palaikyti.
- Padeda auginti bei išsaugoti raumenų masę.
Vitaminas B1 (tiaminas):
- Svarbus normaliai širdies veiklai.
- Svarbus normaliai nervų sistemos veiklai ir normaliai psichologinei būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai.
Vitaminas B2 (riboflavinas):
- Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
- Svarbus normaliai gleivinių ir odos bei raudonųjų kraujo kūnelių būklei palaikyti.
- Padeda išsaugoti normalų regėjimą ir svarbus normaliai geležies apykaitai.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai ir nervų sistemos veiklai.
Vitaminas B3 (niacinas):
- Svarbus normaliai nervų sistemos veiklai ir psichologinei būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai gleivinių ir odos būklei palaikyti.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Svarbus normaliai energinių medžiagų apykaitai.
Vitaminas B5 (pantoteno rūgštis):
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Svarbi normaliai protinei veiklai.
- Svarbi normaliai energinių medžiagų apykaitai.
- Svarbi normaliai steroidinių hormonų, vitamino D ir kai kurių neuromediatorių sintezei ir apykaitai.
Vitaminas B9 (folio rūgštis):
- Padeda augti placentai nėštumo metu.
- Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
- Padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį.
- Svarbus normaliai imuninės sistemos veiklai ir normaliai kraujodarai.
- Svarbus normaliai psichologinei būklei palaikyti.
- Svarbus normaliai homocisteino apykaitai ir aminorūgščių sintezei.